Tuesday, June 22, 2010

mon nom est Chiipan

My name is Chiipan

Nama saya Chiipan. Umur saya 1 tahun 3 bulan. Saya dibela oleh tuan saya pada tanggal 15 Mei tahun lepas di Facebook. Saya selalu bertukar warna sebab tuan saya sengaja nak hodohkan saya. Selepas dia mengalami kegagalan membela totisnya kerana mati akibat tertelan sabun FAB, maka tuan saya cuba berjinak-jinak di alam cyber yg penuh mencabar dan menyeronokkan serta melalaikan ini. Ok, sebelum ni saya penah tunjuk rumah saya masa saya miskin hina dulu..ha'ah saya sengaja cakap camni sebab sekarang saya dah kaya walaupun tuan saya penah guna cheat dulu..tapi sekarang tuan saya dah insaf sebab komputer dia dah kena virus..itulah kawan tuan saya tu Yobanes yang ajar, dia nak jadikan Tomok dia jutawan akhirnya merana Tomok dibiarkan sehelai sepinggang. nak tau hobi saya? saya suka tidur, bercucuk tanam, berkenalan, mengendap kawan2 dan bermain badminton walaupun gambar diatas menunjukkan seperti saya siap sedia nak main tenis. ok sebelum tu saya nak tunjuk bilik2 saya yg saya dan tuan saya ubahsuai..ala dekodeko bersama Leng Lui.


Saya dan tuan saya mempunyai minat yg sama..suka tengok sunset..maka saya mintak dia supaya dapat layan perasaan sorg2 tgk sunset..sambil tu saya main bola sorg2 sbb nak dapat trophy menanduk terbanyak..ha tulah setakat ni saya dapat menanduk bola sebanyak 27 kali dengan henti.


Suka tak suka mmg saya tak suka tak suka Alien datang menyibuk..
kacau saja saya nak jaringkan gol guna raket.


Selepas penat bermain kena lah menikmati cupcake..eh kena pegang raket tu sbb kepanasan senang nak kipas..banyak sungguh telor..tuan saya lah bagi kat saya suruh kumpul..now dia dah stop bagi sebab bosan katanya asik mintak telor orang je..dah macam penagih telor.


Ini pula bilik tidur saya! katil saya selalu tak ada sebab tuan saya tukar2 dengan kawan Nanad, sebab nak naik kan paw point..oleh itu dia gantikan dengan sofa untuk sementara waktu..terharu saya sebab bila point tu naik makanya saya dapat bilik baru..auwww~


Bilik-bilik saya ni seperti ada keajaiban..sebab sekelip mata saya berubah rupa..kadang2 saya menjelma jadi mermaid..saya rasa macam Dyesebel plok..bilik-bilik ni juga saya kumpul hasil penemuan saya semasa treasure hunt..tu lah balang ikan, batu bersurat, fosil,doll pon ada. hebatkan saya?


Ini ruang tamu..ada skrin besar disitu supaya saya dapat menghilang kan rasa bosan..tapi saya bosan juga akhirnya sebab tayang gambar yang sama tak gerak2..dah rosak agaknya.


Ini pula bilik dah jadi studio tempat saya bermain alat muzik..semua ada..tapi saya suka tengok ikan je..sebab saya suka ikan..eh, mana saya?ok ok jap lagi saya muncul.


Tada! bergaya kan..kan saya dah cakap saya akan bertukar..uh..
jangan tengok gigi saya..malu ah..karok jom!


Masa untuk mandi..bath time!sebab tu saya pakai wig sebab anda hanya dapat lihat rupa sebenar saya hanya semasa saya mandi..tapi saya pelik kenapa anda lihat saya mandi?sampai hati tuan saya tanak censor kan saya..isk =,(


Dah mandi kita pergi taman pulak..dalam hati ada taman..dalam taman takde buah sebab tuan saya tolong kutipkan sebab saya pendek..kadang2 saya main wau kat taman..bermain basikal dan buaian..



Ini apa pulak kena mengena..meh saya introduce..kan dulu saya ada cakap saya ada kembar..nama dia Chii..ataupun nama glamour Choo..dia dah lupakan saya sejak beliau mengembara keliling dunia ni..sibuk sungguh dia sampai mesej n call haramjadah takde..dia pon dah berubah sekarang..dulu badan dia kuning, botak, telinga kecik..sekarang dah coklat sejak bercampur dengan kawan2 dia kat sana gaya pon berobah..dia mmg dah lupakan saya..tengoklah sampai tegar dia kirim gambar sebegini, dia nak tunjuk dia happy..sakit betul hati saya..ok fine..isk..isk..takpa saya tak kisah..sampai bila-bila saya tunggu dia pulang ke pangkuan saya..isk..sampai hati Choo.. T_T


Baiklah..masa untuk tidur..memandangkan saya kerap bermimpi saya adalah superhero yg asik terbang tak turun-turun kadang menjunam dan terjaga, jadi saya merealisasikannya dengan memakai kostum superhero..uh, bukan lah..sayalah SUPERPET!walaupun saya super, tangan saya juga boleh tercedera semasa bermain tenis..dan satu hal lagi saya pon tak tahu rumah saya di mana sebab saya lihat di luar tingkap macam saya di bandar New York..satu lagi tingkap pula macam saya ada di Paris.

Ini rupa kembar saya sebelum dia berubah menjadi ego, super ego dan id seperti konsep yg di ketengahkan oleh Sigmund Freud dalam falsafahnya yg saya sendiri tak faham, tuan saya lagi tak paham...ok cukup mengarut..Choo, egonya akan hilang ketika dia tidur sebab dia suka tidur..dia mempunyai tabiat berdengkur sambil senyum dan cakap "oh la la"..dan saya akan menjawab "oh ku terpesona melihatkan cara kau tidur"..tapi sungguh kacak nau..




Pesanan penagih tegar :

Saya pelik sejak akhir2 ini tuan saya sgt ambil berat tentang saya, selalu tengok saya..hampir setiap hari..rupanya tuan saya mmg takda keja lain nak buat..patutlar..ahaks..ok tuan saya cakap lepas ni dia mungkin jarang tengok2 saya. sebab dia busy 24 jam..busy kerja, busy pegi Sunway Lagoon, busy tgk wayang, busy gi pesta, busy lepak ngan kawan2 dan macam2 lagi..haha..tapi saya tau tuan saya selalu tipu saya..mcm2 dia bagi alasan nak ngelak mandikan n bagi saya makan..kesian la saya asik dihurung lalat sebab busuk tak mandi..takpa2 saya bahagia hidup sorang2..yelah semua nak lupakan saya. sedihlah saya cenggini..tapi apa pun no man no cry, saya nak ucapkan kepada tuan saya iaitu;


" GOOD LUCK IN YOUR FUTURE ".

3 comments:

  1. eeiiiiiiiiiiiiii eksyen..mata ko cantikkkk...mesti mahal!!!

    ReplyDelete
  2. yop : haha..sekali sekala eksyen..mahal la kot...hahah =p

    ReplyDelete